BAGázs IKSZ

A BAGázs Iskolai Közösségi Szolgálatának blogja

Kincses ládikó

2015. március 31. 20:36 - Horváth Noémi

Csapatunkat, a HELLO Sárkánytigrist érte az a megtiszteltetés, hogy kifesthettük az IKSZ új ládáját, amelyben az „évzáró” alkalmával kapott társasjátékokat fogjuk tárolni. Az előző félév végén – hála a Budapest Bank adományának – minden csoport kapott egy társasjátékot, de eddig tároló alkalmatosság hiányában mindenki csak a saját játékához fért hozzá. Ezentúl a zárható láda, melyhez minden helyi koordinátornak lesz kulcsa, lehetővé teszi, hogy más csoportok játékait is használjuk, így színesebbé tehetjük a foglalkozásokat.

Borcsa a nagymamája padlásán találta az ősi ládát, melyet hat különböző színű festékkel rohamoztak meg a gyerekek (a gimnazistákról és támogatókról nem is beszélve), miután igazságosan beosztottuk a felületet. Szerencsére a gyerekek is megértették, hogy olajfestékfoltoknak nem örülnének az anyukák, így a ruhák megmenekültek – ellentétben a kezekkel és az asztallal, melyet majd külön program keretében fogunk letakarítani. Mindenki nagyon kreatív, egyedi módon kezdett festeni: Jázmin szivárványt, Barbi és Krisztián tájat, Evelin és Zsaki nonfiguratív dekorációt választott. Sajnos amikor elkészültek a művek, több művész vérszemet kapott, és átfestette saját munkáját, illetve divatba jött a színkeverés és a kezek festékbe mártogatása is. 

Mivel a támogatók úgy ítélték, a végeredmény nem igazán méltó a gyerekek művészi képességeihez, a következő héten újra elővettük a ládát. Megbeszéltük, miért nem sikerült úgy a festés, ahogy eltervezték, és a kis alkotók lehetőséget kaptak a javításra. Tanulva előző heti hibáinkból a ládát kivittük az udvarra. A gyerekek egyesével járulhattak a Borcsa által felügyelt festékesbödönökhöz, míg a többiek Fannyval, Dáviddal és Bálinttal a konténerben játszottak. Ez a módszer bevált: a gyerekek, mielőtt nekiálltak festeni, elmagyarázták, mit, hova, milyen színnel szeretnének a ládára mázolni, és terveiket sikerült is megvalósítani. Így a kincses ládikó sokkal rendezettebb, szebb külsőt kapott.
Reméljük, a láda másoknak is tetszeni fog, és sokáig segítheti még az IKSZ-es munkát a társasjátékok őrzésével!

Ferencz Fanny, Lőrincz Borcsa (támogatók)

A láda festésében részt vett még: Kiers Bálint, Schmal Dávid (gimnazisták), Kanalas Barbi, Kanalas Evelin, Kanalas Jázmin, Kanalas Krisztián, Kanalas Szintia (Zsaki). Külön köszönet Kanalas Éva (Léna) helyi koordinátorunknak, aki mindenben segített, és takarított utánunk.

 

dsc07798.JPG

dsc07787.JPG

dsc07785.JPG

dsc07792.JPG

lada_kesz.jpg

dsc07807.JPG

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bagazsiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr587324690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása