BAGázs IKSZ

A BAGázs Iskolai Közösségi Szolgálatának blogja

Az első utazás a Király Kismajmok bolygóján

2014. április 19. 22:37 - Horváth Noémi

A Király kismajmok általában jó kedvű és mindenre kapható csapat. Sári és én mindig nagyon várjuk a szombat délutánokat, hogy találkozzunk az ovis bandával, próbálunk minél változatosabb témákat megismertetni velük. Szeretnénk tematikus foglalkozásokat tartani a jövőben is, így alaposabban körbejárhatunk egy-egy témakört, jobban el lehet mélyedni. Nemrég például az univerzummal ismerkedtünk meg. Picit meséltünk róla, aztán kollázs technikával színes papírokból készítettünk egy űrhajót egy fekete tablóra, köré pedig világítós csillag-üstökös matricákat ragaszthattak, ami pláne nagyon tetszett nekik. Ezen kívül, mindenki megalkotta gyurmából a Naprendszer egyik bolygóját, ekkor nagy nyugalom uralkodott, és szép bolygók készültek. Hogy még jobban szemléltessük a bolygókat, vittünk olyan lufit, amiknek a szín kavalkádja hasonlít egyes égitestekre, ettől nagyon bepörögtek, imádták. Nagyon jó volt látni ezt a lelkesedést, hallgatni a sok kérdést az űrvilággal kapcsolatban, a nyitottságot.

Sárival az a célunk, hogy minél játékosabb, szabadabb formában ismerkedjenek meg a világ dolgaival, és már az is nagyon pozitív, ha valamennyire felkelti az érdeklődésüket egy-egy dolog. Ez a foglalkozás nagyon jól sikerült, a mai napig emlegetjük, az ezt követőt szintén.

Itt lett teljes a Király kismajmok csapata, megérkezett Jancsika és Adrián, mindenki ott volt a csoportból, ami szintén örömmel töltött el bennünket. A Föld állatairól meséltünk, mindenkinek le kellett rajzolni a kedvenc állatát, mellé az ovis jelét. Ekkor tényleg hatalmas nyugalom szállta meg a BAGázs konténer falait. Beszélgettünk, sokat nevettünk, csodák csodájára 40 percig kb. mindenki nyugodtan ült és alkotott, közben kiderült, hogy a csoportnak vannak olyan bátor tagjai, akik semmilyen állattól nem félnek.

Szerettünk volna itt is valami kézzelfoghatót készíteni a foglalkozás végére, így egy nagy lapra mindenki felragasztotta a saját állatos rajzát és mellé a jelét, így készült egy nagy állatos tabló. Jó volt megtapasztalni egy higgadtabb hangvételű foglalkozást is, persze a természetes káosz is tök normális, és megvan a bája.

Minden foglalkozás végére beiktatunk egy mesét, amik jó lezárást adnak a foglalkozásoknak. Meséltünk már a Kiskakas gyémánt félkrajcárjáról, Holle anyóról, Piroskáról és a farkasról és a Három kismalacról is. A mesék többnyire mindig lenyűgözik őket, nagyon figyelnek és a színes illusztrációk még jobban beszippantják a kis ovisokat.

Múltkor például már szinkronban Jancsika mesélte saját verzióját a Piroska és a farkasnak. Imádtuk. Nagyon szeretjük ezeket a foglalkozásokat, mi is rengeteg mindenre rácsodálkozunk, sok mindent megtapasztalunk. Szerintünk alapvetően mindenki nagyon okos és nyitott, csak hatalmas nagy odafigyelésre van szükségük. Kíváncsiak vagyunk, hogy alakul majd a Király kismajmok csapat többi foglalkozása, eddig ígéretesnek tűnik. Jó lenne, ha a sulis éveikben is segíthetnénk nekik!

Barna Sári & Thury Lili

IMG_8639.JPG

IMG_8644.JPG

IMG_8661.JPG

 

IMG_8668.JPG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bagazsiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr856055337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása