BAGázs IKSZ

A BAGázs Iskolai Közösségi Szolgálatának blogja

Mindenkit üdvözöl: a Menő FC

2014. július 22. 12:54 - Horváth Noémi

Kedves olvasó!

A Menő FC egy igazán különleges csoport, hiszen egyrészt mi vagyunk a Bagázs IKSZ-es csoportjai közül a legidősebbek, másrészt a gyerekek közül a csoportban mindenki nagyon régóta jár már az ikszre, így egy igazán összeszokott baráti társaságban tölthetjük el a foglalkozásokat. Ahogy az a névválasztásunkból is látszik, nagyon-nagyon menők vagyunk es mindannyiunknak nagyon fontos a sport az életében. A lányok az iskolai kézilabda csapatban játszanak, részt vesznek a területi bajnokságban is, Freszkó pedig lelkes tagja a Bagázs FC focicsapatának. 

Az ikszes foglalkozásainkat hétfőnként tartjuk, Kati es Sanyi segítségével. A gyerekek általában már hamarabb odaérkeznek a konténerhez, mint mi, és ilyenkor mindig kitalálnak számunkra valami meglepetést, viccet, vagy elbújnak es jól ránk ijesztenek :) Mivel a csoportunkban már mindannyian felsősök és nagyon érdeklődőek, okosak, ezért minden foglalkozásra kitalálhatunk valami komolyabb, kicsit iskolán kívüli fejlesztést segítő feladatot a szokásos házi feladat megoldások és iskolai feladatlapokon felül. Márciusban az egyik alkalommal, a 15.-ei ünnep előtt, például egy rendkívül egyszerű es gyors technikát tanított Hali meg nekünk, melynek segítségével szénnel es pasztellával le tudtuk rajzolni a szabadságharc hőseit, majd miután mindenki végzett a remekművével, a kapott források alapján mindenki bemutatta a saját rajzán szereplő embert. Április első alkalmával Magyarország-ismereti foglalkozást tartottunk Dorka ötletei alapján, ahol először mindenkinek egy kvízt kellett megoldania, melyben minden kérdést Magyarországgal kapcsolatos fogalmakról, az ország földrajzáról, berendezkedéséről, államformájáról szólt, majd a foglalkozás második felében Magyarország térképen kellett a gyerekeknek a megyéket, megyeszékhelyeket, szomszédos országainkat es a nevezetesebb tájegységeket megtalálniuk. 

Április második felében rengeteget angoloztunk! Rebeka, Barbi es Emília óriási Justin Bieber rajongók, így van motiváció, hogy megértsék a dalszövegeket és, ha majd egyszer esetleg megismerkedhetnek vele, ne kelljen az angoltudás hiánya miatt, elbukni a barátság lehetőségét. :) Így hát, hogy összekössük a kellemest a hasznossal, a magyar szövegértés feladatok és az angol feladatok is általában Justinról szólnak, legutóbb Blanka hozott a lányoknak egy dalszöveget, melyből a szám hallgatása közben kellett a magyar fordítás segítségével szavakat tanulniuk.

Freszkó persze nem éppen Justin Bieber fan, neki Ronaldo a példaképe, a jelenlegi elsőszámú sztárfocista! Amikor a lányok a Justin Bieberes feladatokat oldják meg, Freszkónak mindig külön készülünk Ronaldohoz kapcsolódó feladatokkal, amiknek megoldásában régebben Sanyi segített neki, mostanában mi lányok próbáljuk Ronaldo focisikereit megtanulgatni Freszkótól. Egyelőre még csak nagyban dolgozunk rajta, de a célunk májusban, hogy a foglalkozások végén egy kis időt rászánva írjunk angolul rajongói levelet Justinnak és Ronaldonak, csak persze meg magyarul is nehéz megfogalmazni egy-egy ilyen óriási sztárnak egy levelet, nemhogy angolul...! 

Most hétfőn Saci hozott közmondásokat, amit először ki kellett egészíteni, majd a keresztrejtvénybe beilleszteni, utána pedig a közmondásokat kellett a magyarázatával összepárosítani, már mindenki tudja, hogy mit jelent az „Eső után köpönyeg” vagy a „Többet ésszel, mint erővel”.  

Ha a foglalkozások végén marad pár perc a játékra, akkor mindig a kedvenc kent-kupé kártyajátékot szavazzuk meg, amiben persze Freszkó es Sanyi a sztár. Mi lányok bárhogy is próbálkozunk, a fiuk cseles jelzéseit és gyors reakcióikat sajnos nem tudjuk legyőzni! 

Ahogy közeleg a félév vége el kell majd kezdenünk az évzáróra tervezett fellépésünkkel is készülnünk, szerencsére Blanka profin csellózik és még énekelni is nagyon szépen tud, így az ő segítségével fogunk kitalálni egy rövid énekes-zenés előadást! Reméljük tetszeni fog a többi csoportnak és a szülőknek, mi pedig addig is szorgosan tanulgatunk es készülődünk!

Mindenkit üdvözöl:

A Menő FC

menofc2.jpg

 

menofc3.jpg

menofc.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bagazsiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr646533925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása