BAGázs IKSZ

A BAGázs Iskolai Közösségi Szolgálatának blogja

Neked mi jut eszedbe az IKSZ-ről?

2014. július 22. 12:31 - Horváth Noémi

A Bagi pingvinek támogatója vagyok. A csoportunk Barbival (4. o.), Szandival (4. o.) és Patrikkal (2. o.) már két féléve működik, jól összeszokott a csapat. Katicával jó együtt készülni a foglalkozásokra, mert elképesztően lelkes, és Kati, a koordinátorunk sokat segít helyben, amikor nehezebb egyben tartani a csoportot. Az IKSZ-ről nekem két szó jutott először eszembe. Móka: mert öröm egyre jobban megismerni a gyerekeket és egyre jobban sikerült foglalkozásokat tartani, jókat játszani; kihívás: mert mindig adódik valamilyen váratlan helyzet, amire reagálni kell, illetve mert minden gyerek adottságaihoz, érdeklődéséhez alkalmazkodni kell. (Edina)

Kíváncsi voltam, a többieknek mi jut eszébe az IKSZ-ről, ezért először egy plakátot rajzoltunk róla, majd néhány kérdés megválaszolása kértem a jelenlévőket. Néhány szó a plakátról: játék, dobolok, varrás, móka, matrica, gyerekek, tanulnak


1. Mi az az IKSZ?

Patrik: Játék.

Barbi: Tanulás.

Katica: Szerintem az IKSZ-ben minden benne van, ami jó a világban. Szeretet, segítőkészség, barátság.

Kati: A gyerekek tanulmányi eredményének javítása, és korrepetálásuk azokból a tárgyakból, amikből gyengébben tudnak teljesíteni, azért, hogy a közösségi munkában tudjanak érvényesülni, és hasznosnak érezzék magukat.

 

2. Miért szereted?

Patrik: Mert sokat játszunk.

Barbi: Sokat tanulunk.

Katica: Mert úgy érzem, hasznos vagyok, segíthetek másoknak, hogy olyat adhatok a gyerekeknek, amiből tovább építkezhetnek.

Kati: Jó érzés másoknak segíteni, és egymásra odafigyelni.

 

3. Melyik volt a kedvenc foglalkozásod? Miért?

Patrik: A varrás, mert szépeket varrtunk.

Barbi: Az, amikor lekapcsolták a villanyt.

Katica: Az első. De azóta csak egyre jobban szeretem.

Kati: Az évszakok jellemzése és a hozzájuk tartozó rajzok felragasztása.

 

4. Melyik a kedvenc játékod?

Patrik: A dob és a szembekötős.

Barbi: Dobolás.

Katica: Amikor a gyerekek rajzolnak. Szerintem nagyon érdekes nézni, hogy látják ők a világot. Nem úgy, mint mi: egy óriás, torz tükrön, hanem egy tiszta zsebtükrön keresztül.

Kati: Activity játék.

IMAG0585 (1).jpg

IMAG0451 (1).jpg

Iksz blog kép (1).jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bagazsiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr806533851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása