BAGázs IKSZ

A BAGázs Iskolai Közösségi Szolgálatának blogja

Sárkányok

2014. április 15. 13:54 - Horváth Noémi

IKSZ-es csoportunk hat lelkes elsős kislányból áll, akik korán sem a klasszikus "házi" értelemben vett sárkányok, hanem kétséget kizáróan a tanulás szempontjából azok. Szeptember vége óta IKSZ-ezünk együtt, kicsivel későbbtől mint ahogy elkezdtek iskolába járni. Azóta elég nagy tudást halmoztunk fel!!! A számok leírt alakjának felismerésétől eljutottunk a 10-es átlépéses műveletekig és a legutóbb már a legnehezebb feladatokat - műveletek összepárosítsa eredmények alapján egy memóriajátékba rejtve - is könnyűszerrel oldották meg lányaink. Az első alkalommal óriási kedv és hajlandóság mutatkozott az olvasás iránt, ami kicsit nehéznek tűnt, mivel lelkeskéink még csak néhány betűt ismertek az ABC-ből... Oda se neki, az iskolát követve gyakoroltuk a megtanult betűket és máris megvan az eredménye: múlt vasárnap már szövegértéses feladattal jutalmazhattuk a harcos sárkányokat. Az eltelt idő alatt összetartó kis csapat lettünk, nemhiába a miénk a koordinátorok egy kedvenc csapata! ;)

 

Kovács Kriszti:
"Habár jogász-kriminológus végzettségű vagyok, valahol bennem rejtőzködik egy tanárnéni, aki néha vagy az egyetemen vagy a  BAGázs konténerben átveszi a hatalmat felettem. Szeptember óta IKSZ-ezek és minden percét imádom, mert nincs is jobb annál, mint látni, ahogy a ránk bízottak magabiztosan jutnak előre és érezni, hogy szeretnek és tisztelnek annyira, hogy elfogadják, amit tanítunk. Bízom benne, hogy az érettségiig meg sem állunk!"

Aradi Júlia:
"Ősszel kezdtem az ikszezést, azóta is folyamatosan csinálom és nagyon nagyon élvezem. Azért választottam ezt, mert úgy gondolom, hogy ez tényleg hasznos és nagyon sokat is tudunk vele segíteni. Látom, hogy a gyerekek mennyire élvezik és, hogy mennyit fejlődnek és ez óriási élmény. Már ilyen rutinná vált, ha vasárnap akkor Bag! Ez olyan jó érzés:)"

Nagypál Petra:
"A legutolsó képzés óta IKSZ-ezem, ami kb. 4 hete volt. Az egyik osztálytársamtól (Julcsitól) hallottam róla, aki rengeteget mesélt, hogy milyen jó és, hogy mennyire aranyosak a gyerekek. Teljesen igaza volt, a gyerekek nagyon cukik és jó látni, hogy ügyesen csinálják a feladatokat (amég meg nem unják :D) és boldogsággal tölt el, amikor segítek pl. a Virágnak megcsinálni egy valamilyen típusú feladatot és utána már neki is sikerül, egyedül is."

Kovács Krisztián:
"15 éves vagyok és a Berzsenyi Dániel Gimnáziumba járok. A kedvenc tantárgyam a latin. Azért választottam a BAGázst, mert nagyszerű segíteni a gyerekeknek és még a tanár szerepét is szívesen eljátszom."

 

Gyerekek:

Barbi

Nelli

Virág

Regi

Amina

Dzsamina

 

sárkányok.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bagazsiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr616039633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása